Unieke loft op unieke ligging

Loft

Godefriduskaai 28/303, 2000 Antwerpen
Ref: spir408
1 slaapkamer
1 badkamer
131m2 woonopp.
EPC: 161 kWh/m2
Bouwjaar: 1863

Omschrijving

Het pand is gelegen op de grens van het Eilandje en de stadskern, aan het willemdok en naast Felix pakhuis & bij het MAS.
De Antwerpse Grote markt is op wandelafstand (15min) en richting noorden is het bruisend nachtleven op het Eilandje op 5min wandelafstand.

Het Eilandje, dynamische woonwijk aan het water
Een reeks van ambitieuze projecten heeft van deze unieke havenbuurt een bruisende wijk maken. Het is een plek waar het goed om wonen en werken is en die bol staat van commerciële en culturele activiteiten. Het Michiels-Loos pakhuis werd opgetrokken in 1863, was ontworpen door architect Van Opstal en gebouwd op het terrein van "Raffinerie Belge.”
De renovatie van dit pakhuis door architect Alain De Mulder, samen met de naastliggende nieuwbouw "Amerika", is het eerste project van Condominium aan het Eilandje en tevens het startschot voor de ontwikkeling van het Eilandje, zoals we het vandaag kennen.

De inrichting van het appartement is uitgevoerd met duurzame materialen en met oog voor strakke inrichting en hoogwaardige materialen (bv alle binnendeuren zijn uitgevoerd tot plafondhoogte). Het appartement krijgt zijn karakter door het tot zijn recht laten komen van de rode gevelstenen muren die je overal over de woning terugvindt. Diverse originele elementen van het oude pakhuis zijn in al hun glorie herstelt en benadrukken het loftgevoel over het ganse appartement.

Vanuit de gemeenschappelijk gang betreed je het appartement via een ruime hall waarin een separaat gastentoilet met wastafel voorzien is. Verder door in de gang bevindt zich de ruime masterslaapkamer, voorzien van ingebouwde kasten en open vestiaire. In de toegang tot de slaapkamer bevindt zich ook de toegang tot de badkamer. Badkamer is in 2004 opnieuw uitgerust met een zeer ruim ligbad, regendouche, toilet en ruime wastafel.

Vanuit de gang betreed je de woonruimte en een ruime leefkeuken.

De berging bevindt zich links de hoek om. Hierin vinden we de verwarmingsketel op aardgas, aansluiting voor wasmachine en ruime mogelijkheden voor bergkasten of rekken.

In de berging bevindt zich ook het elektrisch verdeelbord, internetaansluitingen en databekabeling naar de woonkamer.

De ruime leefkeuken met kookeiland is volledig uitgerust.

Verder door in het appartement bevinden zich de ruime living en de toegang tot het zuidelijk gericht terras van 30m2.

De mogelijkheden met het zuidelijk gericht terras zijn enorm: het terras is voldoende groot om makelijk 8 personen te laten tafelen, prachtig zicht op de rustige binnentuin en private tuinen op de gelijkvloerse verdieping.

Daar de achterzijde van het appartement ingesloten ligt tussen de diverse omliggende gebouwen, is het verblijven op het terras een zalige rustgevende ervaring.
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Dagvaardingen Nee
Voorkooprecht Ja
Verkavelingsvergunning Nee
EPC n° 20150504-0001756035-1
EPC waarde 161 kWh/m²
161
Prijs Info op kantoor
Bouwjaar 1863
Renovatiejaar 1996
Aantal slaapkamers 1
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 2
Staat Goede staat
Woonoppervlakte 131 m²
Verdieping 3
Aantal verdiepingen 5
Aantal gevels 3
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt